Simson WS header afbeelding Liquid rubber
Snel. Goed. Waterdicht.

Een goede waterkering voorkomt dat water doordringt in een gebouw, constructie of specifiek gebied. Dit vereist een correcte installatie door ervaren professionals. Het is belangrijk dat de materialen op de juiste manier worden aangebracht, met aandacht voor details zoals overlappingen, afdichtingen en verbindingen. Het moet bestand zijn tegen de invloeden van de omgeving, zoals temperatuurveranderingen, UV-straling, chemische stoffen en mechanische belasting. Het moet langdurige bescherming bieden tegen waterinfiltratie.

Waterdichting

Simson WS beelden 1200x1200 Liquid rubber
Vloeibaar rubber dakgoot 1

Voor het waterdicht maken van constructies maken wij gebruik van Liquid rubber, EPDM, bitumen of PVC, of in sommige gevallen een combinatie van deze materialen. Wij hebben ruime ervaring in het waterdicht maken van constructies en kunnen u hierin adviseren en de uitvoering verzorgen.

Liquid rubber
De vloeibare coatings, Liquid Rubber, worden gebruikt om de meest uiteenlopende en uitdagende projecten waterdicht te maken. U kunt hierbij denken aan kelders, funderingen, maaiveld details, parkeerdekken, silo’s, opslagputten, mestputten, stortnaden, keerwanden, kalkzandsteen, gipsblokken, prefab elementen, zandcement wanden/vloeren. Liquid Rubber kan zeer eenvoudig (haar)scheuren in beton repareren. Gezien de blijvende flexibiliteit kan het ook de werking van de scheuren duurzaam opvangen en is het geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Eigenschappen

  • Water-, lucht-, damp- en gasdicht
  • Sterk, naadloos en volledig hechtend aan het oppervlak
  • Uitstekende hechting op licht vochtige ondergronden
  • Milieuvriendelijk en vrij van toxische stoffen en oplosmiddelen
  • Hoog elastisch (tot 900%!)
  • Duurzaam, 10 jaar applicatie garantie en 25 jaar product garantie
  • Ongevoelig voor temperatuurwisselingen (-40 °C tot +160 °C)

Betonafdiching 
Beton dient in veel gevallen waterdicht gemaakt te worden, bijvoorbeeld tegen vochtintreding in de constructie, of voor het beschermen van de stalen wapening. Of het nu gaat om het afdichten van volledige beton oppervlakken, zoals kelders en betondekken, of om detailaansluitingen of naden, liquid rubber heeft de perfecte oplossing. Doordat liquid rubber volledig naadloos is, kent het geen zwakke plekken in de afdichting, ook niet op overgangen of details. Zo kan liquid rubber toegepast worden als afdichting op kelders, funderingen, maaiveld details, parkeerdekken, silo’s, opslagputten, mestputten, stortnaden, keerwanden, kalkzandsteen wanden, gipsblokken, prefab elementen zandcement wanden/vloeren en nog vele andere toepassingen. In zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. 

Dakbedekking 
Het waterdicht afdichten van daken is vaak divers en lastig. Liquid rubber HBS200 en liquid rubber spraygrade zijn ideaal voor deze afdichtingen. Ze kunnen worden aangebracht op diverse bestaande dakbedekkingen zoals; bitumen, kunststof, app, EPDM (met voorbehandeling), pvc en vele anderen ondergronden. Op deze manier kunnen bestaande dakbedekkingen eenvoudig opnieuw waterdicht gemaakt worden. 

Liquid rubber HBS200 
Liquid rubber HBS200 kan gemakkelijk aangebracht worden met kwast of roller om dakdetails af te dichten, zoals doorvoeren, ontluchtingen, afvoeren, opstanden, daktrimmen, lichtkoepels en ramen.

Liquid rubber spraygrade 
Liquid rubber spraygrade kan ook toegepast worden als waterdichte laag op nieuwe daken. Zo hecht dit product op isolatiepanelen zoals pir, eps, xps etc etc. Liquid rubber kan direct over de isolatie aangebracht worden als naadloze en duurzame waterdichte laag. Liquid rubber is ook het aangewezen product voor het afdichten van (dak)goten, het hecht perfect op zink en lood bij zowel nieuwe als oude goten. Door het elastisch vermogen kan het gemakkelijk de werking van deze goten opvangen. 

Weg- & waterbouw 
Liquid rubber wordt veelvuldig toegepast als afdichtings- of beschermingsmembraan bij allerhande weg- en waterbouw constructies. Zo wordt het vloeibare en naadloze liquid rubber membraan onder meer toegepast op betonnen brugdekken, composiet brugdekken, parkeerdekken, parkeergarages, hellingbanen, tunnelconstructies en vele andere toepassingen. Liquid rubber is ook perfect toepasbaar als waterdichte beschermlaag onder asfalt.

EPDM
Bij Simson Applicatie begrijpen we het belang van een duurzame en waterdichte afdichting voor balkons. Onze EPDM afdichtingen bieden een uitstekende bescherming tegen waterinfiltratie en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, UV-straling en chemische invloeden. Wij hebben een ervaren team van professionals die gespecialiseerd zijn in het installeren van EPDM afdichtingen op balkons. Zij zorgen voor een nauwkeurige en kwalitatieve installatie, waarbij rekening wordt gehouden met alle technische aspecten en specificaties.

Rick Brands

Contactpersoon

Rick Brands is bij Simson Applicatie de contactpersoon voor waterdichte afwerking.
+31 (0)6 810 900 64

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Simson Applicatie RGB

Project Aanmeldformulier

Privacy verklaring

De algemene voorwaarden van Simson Applicatie B.V. zoals gedeponeerd op 20 november 2020 onder nummer 36/2020 bij de Rechtbank Zeeland -West-Brabant. 

KVK: 16038305
BTW:  NL004508671B01

Openingstijden

maandag

08.00 - 17.00 uur

dinsdag

08.00 - 17.00 uur

woensdag

08.00 - 17.00 uur

donderdag

08.00 - 17.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Simson Applicatie B.V.

Postadres:
Postbus 38
4900 AA Oosterhout

Bezoekadres:
De Kreek 1
4906 BB Oosterhout

T  +31(0)76 524 4300
info@simsonapplicatie.nl

© Simson Applicatie 2024