Simson AFB brandwerend 3
Snel. Goed. Brandveilig.

Volgens de Woningwet is de gebouweigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid van een gebouw en daarmee dus ook voor de brandveiligheid. Natuurlijk hebben de gebruikers van gebouwen – evenals de bouwbedrijven, onderaannemers en toeleveranciers van materialen – ook hun eigen verantwoordelijkheid. Het bouwbesluit is van essentieel belang om het minimaal wettelijke niveau te verkrijgen voor brandveiligheid in gebouwen.

Brandwerende afdichtingen

Simson AFB brandwerend 3
Simson AFB brandwerend 1

Een brandcompartiment is de optelsom van brandwerende wanden, plafonds, vloeren, deuren, kozijnen en beglazing. Net als een ketting waarbij de zwakste schakel bepaalt hoe sterk de ketting is, zo bepaalt ook de zwakste schakel binnen een brandcompartiment hoe snel de brand door- of overslaat naar een ander brandcompartiment. De grootste bedreiging voor optimale brandwerendheid van de meeste brandcompartimenten zijn doorvoeringen.

Brandwerend afdichten
Brandwerende doorvoeringen hebben tot doel dat de compartimenten die de doorgevoerde kabels en leidingen verbinden, zich ook bij een brand blijven gedragen als brandwerende compartimenten. Het Bouwbesluit stelt dan ook eisen aan de WBDBO, dit is de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag. Simson Applicatie sluit elke doorvoering vakkundig af met de juiste materialen, zodat uw gebouw brandveilig is.

Brandvertragende voegen
Brandvertragende voegen zijn een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid in gebouwen. Ze worden gebruikt om de verspreiding van vuur, rook en giftige gassen door openingen in brandwerende wanden en vloeren te voorkomen.

Specialist in brandwerende afwerking
Het aanbrengen van brandwerende afdichtingen is een specialisme van Simson Applicatie. Onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold op basis van de laatste ontwikkelingen. Naast productkennis zijn onze monteurs in het bezit van een geldig VCA-diploma. Veilig werken heeft prioriteit bij Simson Applicatie.

Gecertificeerde producten
Alle producten die wij gebruiken voor het brandwerend afdichten van uw doorvoeringen en hun sparingen zijn gecertificeerd volgens  (inter-)nationale normen zoals de EN 1366-1 t/m 4 en een classificering volgens CE, LEED en ETAG. Ze voldoen hiermee aan de gestelde eisen. Bij ons krijgt u ook altijd de productcertificaten van de gebruikte producten, zodat u deze kunt overleggen aan controlerende instanties zoals de brandweer.

Nol van werken

Contactpersoon

Nol van de Werken is bij Simson Applicatie de contactpersoon voor brandwerende afdichtingen.
+31 (0)6 282 237 88

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Simson Applicatie RGB

Project Aanmeldformulier

Privacy verklaring

De algemene voorwaarden van Simson Applicatie B.V. zoals gedeponeerd op 20 november 2020 onder nummer 36/2020 bij de Rechtbank Zeeland -West-Brabant. 

KVK: 16038305
BTW:  NL004508671B01

Openingstijden

maandag

08.00 - 17.00 uur

dinsdag

08.00 - 17.00 uur

woensdag

08.00 - 17.00 uur

donderdag

08.00 - 17.00 uur

vrijdag

08.00 - 17.00 uur

Simson Applicatie B.V.

Postadres:
Postbus 38
4900 AA Oosterhout

Bezoekadres:
De Kreek 1
4906 BB Oosterhout

T  +31(0)76 524 4300
info@simsonapplicatie.nl

© Simson Applicatie 2024